Siyez buğdayı nasıl tüketilir? Siyez buğdayı ile hangi tarifler yapılır? Gelin, her zerresi tarih kokan siyez buğdayının muhteşem dönüşümlerine birlikte tanıklık edelim...
Bir buğday çeşidi olan siyez, ilk ekili tahıl tanelerinden bir tanesidir. Pek çok insan, siyezin tam olarak ne olduğunu ve siyezden üretilen unun faydalarını merak eder.
Siyez unu %100 Siyez buğdayından elde edildiği için modern buğday unlarına göre farklı bir un çeşididir. Siyez unu nasıl ayırt edilir? Detaylar yazımızda..
Hibrit tohum, yerli tohum, GDO’lu tohum: Bu tohumların tanımlarını ve arasındaki farkları anlamayan tüketiciler yanlış bir bilinçle hareket edebiliyor.
Ev yapımı ekmekler ve birbirinden sağlıklı yemek tarifleri için kullanabileceğimiz, kuruyemişlerden ve diğer tohumlardan üretilen un çeşitlerine bir göz atalım.
Anne sütünü zenginleştirmek, bebek için önemlidir. Anne bebek beslenmesinde siyez buğdayı, değiştirilmemiş genetiğiyle her ikisinin sağlığına katkıda bulunur.