Mantar Soslu Siyez Unlu Burgu Makarna

Mantar Soslu Siyez Unlu Burgu Makarna
Burgu makarnanın siyez hali, mantar sosuyla birlikte...

4 Kişilik malzemeler:

 

  • 1 paket siyezli fırfır makarna (tercihe göre farklı şekilli siyez makarnası da olabilir)
  • 150 g istiridye mantarı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Kaya tuzu ve tercihen baharatlar
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Hazırlanışı:

 

Mantar sosu için; 150 g istiridye mantarı haşlanır.
İki kaşık tereyağı tavaya konularak eritilir ve üzerine mantar eklenerek kavrulur.
Üzerine kaya tuzu ve tercih edilen baharatlar eklenir.
Pişirilen sosun üzerine bir çay bardağı süt ilave edilir.
Sütün tam olarak sos üzerinden çekilmemesine dikkat edilir.

Yanmaz tencereye üç bardak su konularak kaynaması beklenir. Kaynayan suya bir paket siyez unlu makarna konulur.
Bir yemek kaşığı zeytinyağı ve iki tutam kaya tuzu eklenir.
Yüksek ateşte 6 dakika pişirilir. Suyunu çekmesi sağlanır.

Hazırlanan sos makarna içine ilave edilerek karıştırılır.
Arzu edilen baharatlar ve siyez buğday çimi ile servis edilir. Yemeğinizi hazırlarken içine sevginizi katmayı unutmayın.

Afiyet, bal, şifa olsun…

İlgili Ürünler
Yükleniyor...