Destek Merkezi
Koşuyolu’nda ve Sancaktepe'de yeni açtığımız İmalat Evi'mizde yapıyoruz.
Siyezli ürünlerimizi yüzde yüz tam tane siyez unumuz ile hazırlamaktayız.
Simitlerimiz ve poğaçalarımızı %100 siyez unumuzla hazırlıyoruz. 6 çeşit poğaçamızda gerçek tereyağı kullanıp, tüm çeşitlerimizi temiz içerikle hazırlıyoruz.
Simitlerimizde şeker yerine hurma suyu ve yerli susam kullamaktayız.
Evet, taş değirmende öğütülüyor.
Siyez buğdayının glisemik indeksi düşüktür ve doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Unlu mamullerimizin tatlandırılmasında şeker kullandığımız gibi meyve, bal, pekmez ve hurma suyu ile de tatlandırdığımız tatlı seçeneklerimiz bulunmaktadır.
- Siyez ürünleri glüten içermekte ancak modern buğdaydaki glütene kıyasla yarı oranda bulunmakta ve atalık tohum olduğu için de bu glüteni genlerimiz tanımakta.
Hurma suyu, bal, pekmez, taze ve kuru meyvelerle tatlandırdığımız ürünlerimiz bulunmaktadır.
- Ürünlerimizi gerçek tereyağı ve gerçek sızma zeytinyağı ile hazırlamaktayız.
Aslında ekmek kalıbımızın içi teflon kaplıdır. Yağ gerekmez. Yağlamak isterseniz de fırça yardımı ile çok az zeytinyağı ile yağlayabilirsiniz.
Ekşi mayalı sade siyez ekmeğimizin bir dilimi yaklaşık 59 gramdır ve 114,5 kaloridir.
Ekşi hamur mayası beslendikten sonra buzdolabının +4 bölümünde saklanır.
Hayır. Biz siyez ekmeğini hazırladığımız hatta hazırlayıp pişirdiğimiz için çapraz bulaşma riski bulunmaktadır.
İstanbul’da Kadıköy Koşuyolu Caddesi No:44’de Siyez Evi Fırın Cafemiz bulunmaktadır.
Yükleniyor...