Kastamonu Siyez Bulguru 5 Kg
Siyez Bulguru, geleneksel yöntemler kullanılan butik fabrikamızda standart bir şekilde üretilmiştir. Bu sebeple alacağınız farklı parti ürünlerde de aynı lezzeti ve kaliteyi bulacaksınız.
Siyez Bulguru için özel bir pişme ölçüsü veya zamanı yoktur. Modern buğdaydan elde edilmiş bulgur ölçüsünde ve pişme zamanında pişirebilirsiniz. Ayrıca ürünümüzün içinde taş, kepek gibi yabancı maddeler, yapay koruyucular yer almaz. Siyez Bulguru Satın Almak için online siparişinizi hemen oluşturabilirsiniz.
Türk Gıda Kodeksi Bulgur Tebliği (Tebliğ No: 2016/49)’ne uygun olarak üretilmiştir.
Alerjen: Glüten içerir.
Serin ve kuru yerde saklayınız.
Siyez Bulgur Pilavı Tarifi
Siyez Bulgurlu Kastamonu Ekşili Pilavı nasıl yapılır. Tarifimiz aşağıda…
Malzemeler:
2 su bardağı Siyez Evi Siyez Bulguru
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
Arzu edilen miktarda tuz, karabiber ve pul biber (tercihen tuz olarak kaya tuzu)
Taze veya kuru nane
Maydanoz, dereotu
1 kase ebegümeci
1 kase ısırgan otu yaprağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kg ekşi yoğurt
1 adet yumurta
Yapılışı:
Bir adet soğan doğranan 5 bardak su dolu tencere içerisine yıkanmış bulgur ilave edilerek çorba kıvamına gelene kadar kaynatılır. Ebegümeci, taze ya da kuru nane, dereotu, maydanoz, ısırgan otu ince ince kıyılarak tuz ve karabiber ile birlikte tencereye eklenir. Bu şekilde kısa bir süre daha kaynatılır.
2 su bardağı ekşi yoğurt 1 yumurta ile çırpıldıktan sonra kaynayan karışıma ilave edilir. 5 dakika daha kaynatılarak ocağın altı kapatılır. 1 adet kuru soğan, tereyağının içerisinde pembeleşinceye kadar kavrulup salça ilave edilerek pilavın üzerine dökülür. Üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu ve pul biber ilave edilerek servis edilir.
Tercihen ebegümeci ve ısırgan otu yerine mevsim yeşilliklerinde pazı, asma vb. yeşillikler de kullanılabilir. Pilavın çorbaya yakın bir kıvamda suluca sunulması önerilir.
Siyez Bulgurlu Pilavınızı hazırlarken içine sevginizi de katmayı unutmayınız. Afiyet, bal, şifa olsun…