Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği

Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği
Siyez Ekmeğini %100 tam tane siyez unuyla yaptık, her öğünde sağlıkla tüketebilirsiniz...

Ekşi Mayalı Siyez Unlu Ekmek (Soğuk Fermantasyon Yöntemi)

Siyez unu kullanarak kolayca yapabileceğiniz ekmek tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Malzemeler:

500 gram Siyez Unu

350 gram ılık içme suyu

100 gram ekşi maya

8 gram kaya tuzu

Yapılışı:

-Oda sıcaklığındaki 350 gram içme suyunun içine önceden beslediğiniz 100 gramlık ekşi mayayı çözdürün.

-Karışımın içine 500 gram siyez ununu ve 8 gram kaya tuzunu ekleyerek pütürsüz  olana kadar iyice karıştırın.

-Pişireceğiniz kaba (Kapaklı Ekmek Pişirme Tavası | Siyez Evi) hamuru alalım, üzerini streç film yada kapak ile kapatalım. 1 saat oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına alalım.

-Hazırladığınız ekmek hamurunu 24 ila 48 saat fermente olması için buzdolabında bırakalım.

-24-48 saatin sonunda soğukta yavaş yavaş mayalanan ekmek hamurunu oda sıcaklığına alıp ilk halinin iki katı olacak şekilde yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Bu arada fırınınızı da 220 derecede ısıtın.

-Kızgın fırına ekmeğinizi atıp 35 ila 50 dakika arasında fırının durumuna göre ekmeğimizi pişirelim.

-Pişirdiğiniz ekmeği hemen kalıbı  ters çevirerek kalıptan çıkaralım. 2 ila 4 saat arasında alt kısmı hava alacak şekilde dinlenmeye bırakalım. 

  

Yaklaşık 18 dilim olacak ekmeğiniz,1 dilimi tahmini 59 gramdır.

Besin değeri ;

114,5 kalori

23,4 Karbonhidrat

3,8 Protein

1,59 Diyet Lifi

0,64 Yağ

0,018 Tuz

0,012 Toplam Şeker

 

 

Yükleniyor...
body whatsapp icon