Glutensiz Brownie Tarifi

Tarih: 26.04.2022 16:30
Glutensiz Brownie Tarifi
Tatlı krizlerinizi bastırmanız için size glutensiz, lezzetli üstelik de vegan bir önerimiz var; Glutensiz Brownie Tarifimize buyurun…

Glutensiz Vegan Brownie’ye Ne Dersiniz? 

Gluten isimli bitkisel proteinin suda çözünmeyen içeriklerden oluştuğu ve sindirimi yorduğu artık herkesin malumu. Özellikle geçici bağırsak sendromu, huzursuz bağırsak sendromu, çölyak, gluten intoleransı rahatsızlığına sahip olan bireylerin uzak durması gereken gluten, şiddetli karın ağrısı, kramp, gaz şikâyeti, ishal gibi rahatsızlıklarla bağırsakları yoran hatta ince bağırsakta doku kayıplarına sebep olan bir kıvam verici. Hazım sorunlarının verdiği stres için bile satırlarca yazı yazabiliriz. Hızlı kilo kayıpları, deri döküntüleri, yorgunluk, depresyon ve sayamayacağımız strese bağlı birçok hastalığı da tetikleyen gluteni diyetimizden çıkarmak iyi bir çözüm. Peki, glutenli gıdaların yerine ne koyacağız? Ya, tatlı krizleri?

İşte burada imdada koşan özel bir tahıl var, Karabuğday ya da nam-ı diğer Greçka. Aslında kendisi tahıl bile değil, yaprakları pazıya benzeyen bir bitkinin tohumu. Buğday cinsi olmadığı için gluten barındırmıyor. Gluten içermemesi elbette güzel, ama işin en güzel tarafı gluten içeren ürünlerin lezzetine de sahip olması. Karabuğday ununu diğer tahıl unları gibi tüm tariflerinizde kullanabiliyorsunuz. Biz tatlıların kraliçesi browniede Karabuğday Unu kullanarak hem sağlığı hem de lezzeti arşa çıkardık. Üstelik kendisi vegan bir tatlı. Yapılışı aşağıda hemen sunalım.
 

Glutensiz Vegan Brownie Tarifi

Glutensiz Vegan Brownie Tarifimizi bire bir uyguladığınızda ve pişirme önerilerine sadık kaldığınızda üstü çıtır içi hafif ıslak lezzetli bir brownie elde edeceksiniz. Hatta ikram yaptığınız sevdikleriniz de ona bayılacak. Öyleyse başlıyoruz.
 

Malzemeler

3 tane iri boy yumurta
240 gram (yaklaşık bir buçuk su bardağı) toz şeker
320 gram bitter çikolata
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında eritilmiş)
100 gram Karabuğday Unu
1 paket vanilin
25 gram kakao
1/2 çay kaşığı tuz
 

Glutensiz Brownie Yapılışı

Yumurta ve şekeri çırpma kabına alarak bir mikser yardımıyla köpürtene kadar karıştırın. Karışım krema kıvamını aldığında yani şekerin tamamen eridiğine emin olduğunuzda kabı kenara alın. Benmari yöntemiyle erittiğiniz sıvı bitter çikolatanın içine tereyağını yavaş yavaş ekleyin. Karıştırarak soğutun ve parlak bir karışım elde edin. Çikolatayı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyerek mikserle karıştırın. Amaç burada homojen bir karışım etmek; yani köpük köpük olacak kadar şiddetli bir karıştırma yapmayın. Karışıma kakaoyu ve 90 gr unu (su bardağından bir parmak az) ekleyin. Unu eleyerek koymayı unutmayın ki brownie keki pofuduk yapıda olsun. Mikseri bırakarak karıştırmaya spatula ile devam edin. Burada şiddetli karıştırma hareketleri yapmamanız ve alttan üste doğru karışımı havalandırarak karıştırmanız çok önemli. Yarım çay kaşığı tuzu da ekledikten sonra hem yağlanmış hem de yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsimize kek karışımını boşaltın. 180 santigrat derecede önceden ısıtılmış fırında harcı döktüğünüz kalınlığa göre 25-30 dakika pişirme yapın. Fırından çıkardıktan sonra kekinizi hemen dilimlemeyin, onun yarım saat oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Yapılış aşamasında toz şeker yerine opsiyonel olarak 2/3 su bardağı hindistan cevizi şekeri kullanabilirsiniz. Vegan bir brownie yapmayı düşünmüyorsanız şeker yerine 3 yemek kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Kek karışımınızı hazırlarken kuru meyve, ceviz, fındık, badem ya da hurma gibi ekstra içerikler ekleyerek tarifinizi kişiselleştirebilmeniz de söz konusu. Eğer yeterli vaktiniz yoksa Siyez Evi’nin özel olarak hazırladığı unsuz Glutensiz Vegan Brownieiçin online siparişinizi oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Yükleniyor...