Siyez Unlu Hatay Kömbe Tarifi

Siyez Unlu Hatay Kömbe Tarifi
Kıyır kıyır ve sağlıklı bir kömbe kurabiyesi hazırlamanız için Siyez Unlu Tarifler arasında yıldız olan Kömbe tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz.

Kömbe Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Farklı yörelerde tuzlu bir hamur işi olarak da hazırlanan kömbe genellikle tatlı kurabiye formunda üretiliyor. Bol baharatlı tadıyla damakları adeta şımartan bir aromaya sahip olan bu özel kurabiye, genellikle Hatay ve çevresine özgü bir tat olarak biliniyor. Baharatların muhteşem uyumuyla hayat bulan Kömbe Kurabiyesi yumurtasız yapılan bir kurabiye olduğu için cam bir kavanozda 2 ila 3 ay boyunca saklanabilir özellikte. Bu şekilde fazla yapma, artma, bayatlama gibi sorunlarla uğraşmıyorsunuz. Pişme aşamasında evi bir oda parfümü gibi çepeçevre saran muhteşem Hatay Kömbesi için sağlıklı ve pratik bir tarif arıyorsanız şu an doğru yerdesiniz. Siyez Unlu Tarifler arasında özel bir yeri hak eden kömbe tarifimiz için yapmanız gerekenleri aşağıda sunuyoruz.

 

Meşhur Hatay Kömbesi İçin Malzemeler

Tam kıvamında ve ağızda dağılan bir Kömbe Tarifi için malzemelerin oranlarına sadık kalmanızı öneririz. İdeal kıvamı yakalamak için kullanılacak malzemelerin oda sıcaklığına gelmiş olması çok önemli. Malzemelerimiz ise şöyle:

Malzemeler

150 Gr oda sıcaklığında erimiş tereyağı

1 Çay bardağı süt

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Su bardağı toz şeker

1 Çay bardağı ince çekilmiş iç ceviz

3 – 4 Su bardağı Kastamonu Siyez Unu

1 Paket hamur kabartma tozu

1 Paket vanilin

Susam

1 Tatlı kaşığı kömbe baharatı

İsteğe göre 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

(Çay bardağı için ölçü 100 ml ve su bardağı için ölçü 200 ml olarak baz alınmıştır.)

Kömbe Baharatı Nasıl Hazırlanır?

Özel bir karışım olan Kömbe Baharatını aktarlardan hazır olarak satın alabileceğiniz gibi evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı cam bir kavanozda saklayarak her kömbe yaptığınızda kullanabilirsiniz. Zencefil, mahlep, tarçın, yenibahar, muskat ve toz karanfil baharatlarından birer tatlı kaşığı katarak oluşturduğunuz kömbe baharatına 2-3 adet dövülmüş damla sakızı katarak karışımınızı daha zengin bir hale getirebilirsiniz.
 

Kömbe Yapılışı

Oda sıcaklığında erimiş olan tereyağını önden yoğurma kabına alıp içine sütü, şekeri ve sıvı yağı dökerek karıştırın. Kömbe baharatını karışıma ilave ederek tekrar karıştırın. 1 paket vanilini ve ceviz içini ekleyin. İsteğinize göre 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi ilave edin. Daha sonra 1 su bardağı Siyez Unu ile 1 paket kabartma tozunu aynı anda karışıma ekleyin. Geri kalan unu kaba yavaş yavaş ekleyerek karışımınız yapış yapış olmayan yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurma yapın.

Elde ettiğiniz hamuru iyice yoğurarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamur topaklarını elinizde yuvarlayarak susama batırın ve isteğe göre kömbe kalıbına basarak şekil verin. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine kalıbı ters çevirerek hamuru koyun. Eşit aralıklarla yerleştirdiğiniz kurabiye hamurlarını önceden ısıtılmış olan 160 santigrat derecelik fırında rengi dönene kadar pişirin.

Kömbe yapılışı için bazı lezzet önerilerimize de dikkatinizi çekmek isteriz. Siyez ununu karışıma eklerken eleyerek ve yavaş yavaş eklemeniz daha kıyır kıyır bir kurabiye yapmanızı sağlayacaktır. Ayrıca hamurunuza ceviz içi eklemek yerine hamur topaklarınızın arasına ceviz parçaları koyup kapatabilirsiniz. Geleneksel kömbe tadını ve şeklini yakalamak için ustaların elinde şekillenmiş tahta kömbe kalıpları satın alabilirsiniz. Malzemeleri bulmakta zorlanırsanız ya da kurabiyeleri hazırlamak için yeterli zamanınız yoksa Siyez Evi mutfağında üretilmiş katkısız ve oldukça sağlıklı olan Siyez Unlu Kömbe kurabiyelerimizi online siparişle satın alabilirsiniz. Afiyet olsun…
 
Yükleniyor...