Siyez Unlu Kastamonu Paçası

Siyez Unlu Kastamonu Paçası
Kastamonu'nun nadide yemeklerinde siyez unlu Kastamonu paçası...

4 Kişilik malzemeler

 

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı Siyez Buğday Unu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Siyez buğday çimi bolca
  • Bir gece önceden tereyağı, kaya tuzu, kimyon, pul biber gibi baharatlar ile kavrulmuş 100 g kıyma

 

 

 

Hazırlanışı

 

Derin bir cam kase içine tüm malzemeyi ekleyip karıştırın.

Tavada bir yemek kaşığı tereyağını eritip karıştırdığınız malzemeyi tavaya dökün ve iyice karıştırın.

Üzerine kaya tuzu ve baharatları ekleyin. Hazırladığınız karışımı borcam içine döküp 160 ° C’de ısıtılan fırına verip 30 dakika kadar pişmesini bekleyin.

Yemeğinizi hazırlarken içine sevginizi katmayı unutmayın.

Afiyet, bal, şifa olsun…

İlgili Ürünler
Yükleniyor...