Siyez Unlu Ramazan Pidesi Tarifi

Siyez Unlu Ramazan Pidesi Tarifi
Gelin, bu yıl mis kokulu Ramazan pidemizi evde, sağlıklı siyez unundan yapalım. Sıcacık, buharı üstünde Siyez Unlu Ramazan Pidesi için videolu tarifimize buyurun…

Siyez Unlu, Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi Tarifi

Sahur ve iftar masalarının baş tacı olan sıcacık Ramazan pidesini sağlıklı malzemelerle evde yapmaya ne dersiniz? Üstelik bu lezzetli Ramazan pidesini tattıktan sonra artık dışarıdan pide almak istemeyecek, pide kuyruklarında sıra beklemek zorunda kalmayacaksınız. Çok pratik şekilde hazırlayabileceğiniz Siyez Unundan Ramazan Pidesi için gereken malzemelerimizi, hazırlama önerilerimizi ve detaylı hazırlama videomuzu sizin için aşağıya bırakıyoruz. 




Ramazan Pidesi Malzemeleri

Yapımı basit olsa da Siyez Unlu Ramazan Pidesi için malzemeleri bire bir uygulamanız ve hazırlama aşamasında bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerek. Bu şekilde damakları şımartan eşsiz bir lezzeti garanti etmiş olacaksınız. Malzemelerimiz şöyle.

Ön Mayalama için Malzemeler:

1 paket instant (kuru) maya, isteğe göre Siyez Unlu Ekşi Maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

5 tepeleme tatlı kaşığı Siyez Unu

Yarım su bardağı oda sıcaklığında su

Ana Hamur için Malzemeler:

2,5 su bardağı oda sıcaklığında su

Yarım tatlı kaşığı tuz

5-6 su bardağı Siyez unu

Üzeri için Malzemeler:

2 adet yumurta sarısı

5 yemek kaşığı sıvıyağ

2 çay kaşığı pekmez

Bolca susam

Çörek otu

Püf Noktaları: Instant (kuru) maya yerine siyez unlu ekşi maya kullanabilirsiniz. 1 paket kuru maya (10 gr) yaklaşık 20 gr yaş mayaya denk gelmektedir. Siyez unlu ekşi maya ve siyez unu için Siyez Evi’nden online siparişinizi oluşturabilirsiniz. Ayrıca tarifi hazırlarken, yoğurma aşamasında siyez ununu kontrollü ve yavaş yavaş eklemenizi öneririz. Tarif videomuzda ön mayalama safhasındaki cıvık olan hamuru inceleyebilirsiniz. Tarife ayıracak zamanınız yoksa, butik fırınımızda ürettiğimiz, satışta olan siyezli Ramazan pidesi için yine online siparişinizi oluşturmanız yeterli. 

Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler tezgâha sıralandıysa Siyez Unlu Ramazan Pidesi Yapılışı aşamalarına geçebiliriz. İlk etapta ön mayalama hazırlığı için gerekli tüm malzemeleri bir kâse içerisinde karıştırıp karışımın üzerini streç filmle kaplayalım ve kâsemizi 1 saat dinlenmeye bırakalım.

Daha sonra 5 su bardağı siyez ununu, tuzu, suyu ve ön mayalamadaki cıvık hamuru birleştirip hepsini yoğuralım. Bu aşamada siyez ununu yavaş yavaş eklemek çok önemli. Bu şekilde hamurumuzu iyice yoğurmaya başlayalım. Yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurma yapmanızı öneririz. Ne kadar yoğurulursa o kadar iyi olacaktır. Katı kıvamlı bir hamur yapmaktan kesinlikle kaçınalım. Videoda göreceğiniz gibi sulu kıvamlı bir hamur elde edelim. Gerekli kıvamı yakaladıktan sonra kabımızın üzerini streç filmle kaplayıp bir bez ile örterek 1 saat bekletelim.

1 saat sonunda tezgâha aldığımız hamurumuzu nazikçe uzatarak 2 parçaya bölelim. Yumuşak hareketlerle beze yaparak 15 dakika daha üzeri kapalı şekilde dinlendirelim. Bu dinlendirme süreci hamuru daha kolay açmanızı sağlayacaktır. Tezgâha biraz un serperek bezemizin birini dikkatlice açalım. Üzerine sıvı yağlı pekmezli yumurta karışımından sürelim. Bayağı derin olacak şekilde parmaklarımızla pideye son şeklini verelim. Elimizle uzatarak pideyi büyütelim ve hemen yağlı kâğıt üzerine alalım.

Üzerine bolca susam serpelim. Biraz dinlendirelim. Fırını 200 dereceye ayarlayıp içine su koyarak ısıtalım. Isınmış fırına pideleri gönderelim. Tüm pideler için aynı işlemi tekrarlayalım. Pidelerimizi fırından çıkarıp tel üzerine alalım ve temiz bir bez ile üstünü örtelim. Afiyet Olsun… 
 
İlgili Ürünler
Yükleniyor...